У Блоці Порошенка вважають, що нині депутат Лещенко знаходиться в тій же ловушці, куди сам загнав раніше Мартиненка

У Блоці Порошенка вважають, що нині депутат Лещенко знаходиться в тій же ловушці, куди сам загнав раніше Мартиненка

Депутат нагадав, що Мартиненко свого часу відмовився від свого мандату через тиск політичних обставин, коли його запідозрили в махінаціях

Народний депутат від БПП Олександр Грановський в інтерв’ю «Главкому» заявив, що його колега по фракції – нардеп Сергій Лещенко – із своїм «квартирним скандалом» опинився в тій самій ловушці, в яку колись загнав депутата Миколу Мартиненка.

«Пан Лещенко, експлуатуючи в своїй діяльності європейські цінності і підходи до життя, опинився в досить складній ситуації. Є знаменитий приклад Миколи Мартиненка, який відмовився від депутатського мандата, коли по ньому жоден слідчий орган і судові інстанції рішення не прийняли. Але під тиском політичних обставин і, зокрема, багато в чому завдяки Сергію Лещенку, він це зробив. Сергій сьогодні знаходиться виключно в такому ж положенні. На юридичній мові багато що зі сказаного ним викликає інші питання, на які він, напевно, буде вимушений публічно відповісти. Але якщо наша фракція прийме рішення виключити Сергія саме за цей вчинок, я не буду за це голосувати», - заявив Грановський.

Він нагадав, що нині наше суспільство із багатьох причин знаходиться під впливом журналістської думки, яка часто продиктована виключно політичними обставинами, а не реальними. Але все ж громадськість має ставитись до людей з повагою, вважає нардеп. 

«Будь-то Лещенко чи хтось інший, не можна приходити до цих висновків поверхнево. Якщо слідство дійде висновків, що Лещенко в чомусь винний, а суд прийме відповідне рішення, я проголосую за його виключення, але поки ні. Якщо ж фракція прийме рішення виключити Сергія за його політичну позицію, яка практично у всіх випадках не співпадає з позицією фракції, то за це буду голосувати», - уточнив Грановський.

Як відомо, наразі Лещенку закидають не тільки юридичний (НАБУ вже заявило, що нічого особливо страшного не знайшло), а й моральний аспект – мовляв, навіщо антикорупціонеру квартира в престижній новобудові в центрі на 200 «квадратів».

«Думаю, ніхто не має права сувати свого носа в розмір його квартири – це його справа. Якщо хоче, має право – і хай живе. Обговорювати це - просто низько. Ще раз повторю – складність його ситуації в паралелі з Мартиненком і ні в чому іншому», - резюмував депутат від БПП.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: