У БПП розповіли, коли буде поданий новий законопроект про антикорупційні суди

У БПП розповіли, коли буде поданий новий законопроект про антикорупційні суди

Венеціанська комісія на пленарному засідання надала висновок, в якому підтримала створення в Україні Антикорупційного суду

Керівник фракції БПП Артур Герасимов припускає, що найближчим часом буде напрацьований новий законопроект про антикорупційні суди в Україні, у якому буде враховано рекомендації Венеціанської комісії.

Про це він сказав у програмі «Свобода слова» на ICTV .

«На даний момент Венеціанська комісія сказала, що антикорупційний суд бажано створити в Україні, але одночасно вона забракувала обидва законопроекти, які аналізувала. Зараз ми отримаємо ці висновки і думаю, що вже найближчим часом ми побачимо новий законопроект, який врахує ці побажання і ми будемо його приймати», - сказав Герасимов.

Як повідомлялося, 6 жовтня Венеціанська комісія на пленарному засідання надала висновок, в якому підтримала створення в Україні Антикорупційного суду, передбаченого Законом «Про судоустрій і статус суддів».

Наразі на розгляд парламенту внесені два законопроекти № 6011 (авторства Оксани Сироїд та Івана Крулька) та 6529 (авторства Сергія Алєксєєва). Венеціанська комісія критично висловилася щодо обох законопроектів, відзначивши, що законопроект Алєксєєва передбачає створення окремих палат, а не окремого суду, в той час як законопроект Сироїд та Крулька викликає сумнів щодо його відповідності Конституції та політизує процес призначення суддів, що суперечить принципу незалежності судової влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: