У Британії на аукціон виставлять речі найвидатнішого фізика сучасності

У Британії на аукціон виставлять речі найвидатнішого фізика сучасності
Видатний фізик Стівен Гокінг

З - під молотка підуть перший інвалідний візок та наукові роботи Стівена Гокінга

У Британії на аукціон виставлять одні з найцінніших речей фізика Стівена Гокінга. З-під молотка піде, зокрема, одна з п’яти копій докторської дисертації ученого «Властивості всесвітів, що розширюються» 1965 року. Цей лот оцінили в 130-195 тисяч доларів. Підпис Гокінга на першій сторінці є підтвердженням оригінальності цього лоту. Про це пише «Громадське».

Бестселер Гокінга — науково-популярну книгу «Коротка історія часу» з його підписом — продадуть щонайменше за 2-4 тисячі доларів.

Також на аукціон планують виставити перший інвалідний візок Гокінга. Його оцінили в 13-19 тисяч доларів.

Один із найвидатніших фізиків-теоретиків сучасності професор Стівен Гокінг помер 14 березня у віці 76 років. Церемонія прощання зі Стівеном Гокінгом відбулась 31 березня у англійському Кембриджі. Прах Гокінга поховали поряд з могилами Ньютона і Дарвіна.

Учений народився у 300 річницю смерті фізика й астронома Галілео Галілея, а помер у 30 річницю Дня числа Пі. Попри параліч, за життя професор зробив величезний вклад у дослідження чорних дір і походження Всесвіту, ставши одним з найвидатніших науковців сучасності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: