У Британії розкрили особу жінки, яка витратила $21 млн на покупки

У Британії розкрили особу жінки, яка витратила $21 млн на покупки
Дружина банкіра витратила в лондонському універмазі Harrods 21 мільйон доларів

У Британії запрацював закон про походження статків іноземних багатіїв

Влада Великобританії почала вимагати пояснення походження коштів від іноземних громадян, що підозрюються у збагаченні корупційним шляхом.

Про це повідомляє Associated Press.

«Жінка з Азербайджану, що витратила 16 мільйонів фунтів стерлінгів (21 мільйон доларів) у розкішному лондонському універмазі Harrods упродовж десяти років, стала першим об’єктом зацікавлення британської влади, щоб обкласти податками людей, котрі підозрюються у збагаченні корупційним шляхом», - йдеться у повідомленні.

Протягом 10 років Хаджиєва витратила понад 21 мільйонів доларів в лондонському торговельному центрі Harrods. В середньому вона витрачала 5,3 тисячі доларів в день. У суді прозвучало свідчення, що одного дня вона витратила близько 200 тисяч доларів на прикраси і парфуми.

Хаджиєва, окрім покупок в Harrods, купила будинок неподалік від улюбленого магазину вартістю понад 15 мільйонів доларів, а також поле для гольфу і літак.

Високий суд наказав Хаджиєвій надати пояснення, звідки у неї такі статки. У разі невиконання вимоги суду у неї можуть відібрати власність.

Cама фігурантка заперечує свою провину і заявляє, що її чоловік був законним підприємцем, який заробив значні статки ще до того, як почав працювати в банку. Проте, за даними слідства, Джаханґір Хаджиєв перебував на державній службі з 1993 по 2015 рік, а отже не мав законної можливості накопичити такі суми грошей.

Закон про «статки непоясненого походження» (Unexplained Wealth Order) був ухвалений в Британії на початку 2018 року, він дозволяє правоохоронцям та органам влади вимагати пояснення походження статків від людей, яких підозрюють у відмиванні грошей або використанні незаконно здобутих коштів.

«Закон про «статки непоясненого походження» віднині має якомога ширше використовуватись з метою відслідкувати ті понад 5.8 мільярдів доларів підозрілих статків, які ми виявили по всій країні», — прокоментував перший випадок застосування закону Дункан Хоумс з Transparency International UK.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: