У Державіаслужбі пояснили скандальне обмеження для польотів дронів

У Державіаслужбі пояснили скандальне обмеження для польотів дронів

Зокрема, уточнюється норма щодо використання повітряного простору вище 50 метрів

У Державіаслужбі повідомили, що залишаються відкритими для діалогу щодо використання повітряного простору безпілотними літальними апаратами.

Про це говориться у заяві Державної авіаційної служби України, опублікованій на офіційному сайті відомства 12 червня.

«У зв’язку із активним обговоренням авіаційною спільнотою порядку використання повітряного простору України безпілотними літальними апаратами, визначеного Тимчасовим порядком використання повітряного простору (далі – Тимчасовий порядок), інформуємо, що рішення щодо встановлення вищезазначеного Тимчасового порядку прийнято у зв’язку із можливою загрозою безпеці польотів, пов’язаною з відсутністю регулювання питання використання повітряного простору повітряними суднами після втрати чинності з 01.06.2018 Положення про використання повітряного простору України, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 29.03.2002 №401», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що Тимчасовий порядок не забороняє експлуатантам безпілотних літальних апаратів використання повітряного простору вище 50 м, а лише встановлює норми щодо подання заявки на використання повітряного простору при необхідності виконання польотів вище зазначеної висоти, або у разі невиконання будь-якої із вимог, зазначених у пункті 4 Глави ІІ Тимчасового порядку.

«Це пов’язано із необхідністю інформування користувачів повітряного простору про заплановану діяльність із використання повітряного простору виключно із міркувань безпеки польотів», - заявили у Державіаслужбі.

Нагадаємо, на сайті Державіаслужбі  був оприлюднений Тимчасовий порядок використання повітряного простору України, в якому було, зокрема, повідомлено про нові обмеження для польотів безпілотників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: