У Дніпрі сміттєвий колапс: протягом тижня з міста не вивозять відходи

У Дніпрі сміттєвий колапс: протягом тижня з міста не вивозять відходи

Місцеві жителі постять в соцмережах фото з переповненими сміттєвими баками і горами відходів на землі

У Дніпрі протягом тижня не вивозять сміття. Про це повідомляють місцеві жителі в соцмережах, додаючи фотографії із горами відходів поруч зі сміттєвими баками.

Міський голова Дніпра Борис Філатов заявив, що ситуацію штучно створює міська компанія, яка відповідає за вивезення сміття.

«Причина - приватна монополія компанії, кінцевим власником якої є один з впливових чиновників облради. Вже кілька місяців ця компанія шантажує міську раду, вимагаючи значно підвищити тариф на вивіз сміття», - написав Філатов на сторінці у Facebook.

Він також пообіцяв городянам вирішити проблему за 7-10 днів: «Я залучу всі можливі і неможливі ресурси».

Місцеві видання в січні повідомляли, що міська влада Дніпра не планує підвищувати тариф на вивезення сміття, однак має намір відмовитися від послуг «Дніпрокомунтранс».

«Зараз створено нове комунальне підприємство, яке буде займатися вивозом сміття. «Дніпрокомунтранс" нам заявляв, що йому не вистачає коштів, щоб сумлінно працювати. Міська влада ці кошти дала, але ситуація з вивезенням сміття тільки погіршилася. У другій половині травня ми проведемо новий конкурс на вивезення сміття, у якому буде брати участь і нове КП», - говорив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: