У Дніпрі відкрився наймасштабніший книжковий фестиваль України

У Дніпрі відкрився наймасштабніший книжковий фестиваль України

Серед учасників Гарік Корогодський, Савік Шустер, письменниці Оксана Забужко та Ірена Карпа, поет-сатирик Андрій Орлуша.

У Дніпрі відкрився перший і наймасштабніший книжковий фестиваль України Book Space. «Ми довго дивилися на інші книжкові фестивалі у Львові і Києві, і не розуміли, чому такого немає в нашому місті. Тепер є», - розповів радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрій Голик.

1_23Юрій Голик

Фестиваль проходить на декількох майданчиках одночасно: біля Дніпропетровської ОДА, в самій будівлі держустанови і поруч - в Парку ракет і сквері Героїв. Вхід безкоштовний.

 Серед учасників фестивалю Гарік Корогодський, Савік Шустер, письменниці Оксана Забужко та Ірена Карпа, поет-сатирик Андрій Орлуша. З США - історик, професор Гарвардського університету Сергій Плохій, з Франції - історик і письменник Андре Рош.

2_1Савік Шустер

«Мене часто запрошують в різні міста, проте важко знайти час. У мене дуже напружений графік зараз. У Дніпро я прибув спеціально. Два дні провів у літаку, - зазначив журналіст, письменник Савік Шустер. - Це перший у Дніпрі такий форум, я не міг його обійти. Адже я сам автор книги. І Дніпро займає в ній особливе місце».

«У Дніпрі найбільш читаюча облдержадміністрація, міськрада. Крім того, вже десятки держбустанов регіону підтримали нашу «буккросінгову хвилю». Нарешті наша мрія про фестиваль здійснилася. На площі біля обладміністраціі зібрали понад 60 видавництв. Запрошуємо всіх бажаючих», - сказав Голик.

  

3_19Гарік Корогодський

Book Space зібрав 80 авторів з України, Франції, Польщі, Данії, США, Німеччини та інших країн. Свою книгу «Українська ніч: інтимна історія революції» представляє американська письменниця, професор Єльського університету Марсі Шор.

«Майдан вразив мене. Українці намагалися знайти відповіді не тільки на політичні, а й на екзистенційні питання. Що значить бути людиною, суб'єктом, а не предметом. Що означає взяти відповідальність за себе, за суспільство», - поділилася американська письменниця Марсі Шор.

4_1_01

Детальну програму фестивалю можна знайти тут. Захід триватиме до 30 вересня.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: