У Фінляндії відкрито центр НАТО і ЄС з вивчення гібридних загроз

У Фінляндії відкрито центр НАТО і ЄС з вивчення гібридних загроз
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і високий представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні

Новий центр буде займатися аналізом гібридних атак і розробкою стратегій щодо їх протидії

НАТО і Євросоюз спільно об’єдналися для того, щоб протидіяти гібридним загрозам «від твітів до танків». Фінляндія стала приймаючою країною для Центру досконалості щодо протидії гібридним загрозам. На його відкритті 2 жовтня були присутні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і високий представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Увага під час роботи нового центру буде зосереджена на формуванні адаптивної стійкості щодо загроз, починаючи від «зелених чоловічків» і до протидії гуманітарним катастрофам, пише Deutsche Welle.

Даний центр стане першою подібною установою за участю ЄС, який сформований разом із НАТО, незважаючи на те, що Північноатлантичний альянс має близько двох десятків подібних центрів. До ініціативи приєдналося 11 європейських країн і США.

За словами Столтенберга, «гібридною загрозою» є «поєднання воєнних і невоєнних засобів агресії, сукупність відкритих і таємних заходів і кроків від пропаганди і дезінформації і до використання парамілітарних формувань, від твітів до танків». За словами генсека НАТО, інколи солдати будуть одягнуті у військову форму, інколи будуть діяти без неї, інколи це буде відбуватися в кіберпросторі, і інколи це відбувається біля наших кордонів. При цьому в останні роки, як зазначив Столтенберг, змінився масштаб і швидкість, із якою застосовуються гібридні засоби.

Як наслідок новий Центр досконалості щодо протидії гібридним загрозам постійно буде займатися аналізом різноманітних типів атак, які здійснюються проти Європи і США, а також буде вираховувати, як найкраще їм протидіяти. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: