У Генштабі пояснили, хто приймає рішення про завершення АТО

У Генштабі пояснили, хто приймає рішення про завершення АТО
АТО на Донбасі

У Генштабі прокоментували заяву Турчинова про необхідність завершення АТО на Донбасі

Рішення про можливе завершення антитерористичної операції ухвалює вище військово-політичне керівництво України. Про це заявив УНІАН речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, коментуючи заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про необхідність завершення антитерористичної операції на сході України і переходу до нового формату захисту України від гібридної війни, яку веде РФ.

«Рішення про завершення АТО приймають не в Генеральному штабі, є вище військово-політичне керівництво країни, яке ухвалює таке рішення. Генеральний штаб відповідно до своїх повноважень планує та проводить військові операції, а не здійснює прийняття такого рівня рішення», - заявив він.

Відповідаючи на запитання чи інформували Генштаб ЗСУ про можливе завершення АТО на сході країни, Селезньов зазначив, що до такого рівня інформації у нього немає доступу. «Це комунікація на рівні керівник РНБО – керівник Генштабу», - сказав він. 

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією. Він заявив про необхідність прийняття уточненого законопроекту «Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей».

Читайте також матеріал «Главкома» Загадка від Турчинова. Чим замінять АТО?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: