ГПУ: свідчення Порошенка будуть використані під час розслідування справи Євромайдану

ГПУ: свідчення Порошенка будуть використані під час розслідування справи Євромайдану
Керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк

У графіку президента просто нарешті з’явилося «вікно»

Генпрокуратура взяла свідчення у президента України Петра Порошенка раніше призначеного часу, оскільки у нього з'явилося трохи вільного часу.

Про це повідомив керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Дійсно, вчора відбувся допит. Загалом, принципову згоду було отримано раніше. Вся проблема була у «вікні», тобто в часі, який президент може виділити для допиту. Вчора з'явилася така можливість і, звичайно, ми нею скористалися, не чекаючи 29 листопада. Слідчі здійснили цей допит, і важливим є сам факт, звичайно, а не дата», - зазначив Горбатюк.

Про суть допиту представник Генпрокуратури сказав: «Було поставлено запитання, які стосуються тих подій, де свідком був Петро Порошенко, і отримання на них відповідей. Ці відповіді буде використано в ході слідства».

За словами Горбатюка, інформацію Порошенка буде використано під час розслідування.

Крім того, представник Генпрокуратури заявив, що голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль уникає допитів.

Нагадаємо, президента України Петра Порошенка в п'ятницю, 18 листопада, допитали у справі про злочини проти активістів Євромайдану. Допит президента тривав 6 годин. Цю інформацію підтвердив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

Раніше генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що слідчі ГПУ найближчим часом викличуть на допит президента України Петра Порошенка у справі щодо розслідування злочинів стосовно активістів Євромайдану. Керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк додав, що Порошенка викликають на допит ГПУ 29 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: