У Гройсмана визнали, що «люди реально знаходяться за межею біологічного виживання»

У Гройсмана визнали, що «люди реально знаходяться за межею біологічного виживання»
Андрій Рева

У Гройсмана назвали умови для підвищення мінімальної зарплати

У проект державного бюджету на 2017 рік будуть внесені правки з урахуванням підвищення мінімальної заробітної плати у тому випадку, якщо Верховна Рада підтримає низку законів. Про це сьогодні на засіданні комітету ВРУ з питань податкової та митної політики заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає РБК-Україна.

«Ми розрахували, в тому числі і соціальні нормативи, сподіваючись, що коли ВРУ прийняла, як ми називаємо, бюджет в першому читанні, затвердила основні параметри і внесла свої пропозиції. Ми також повинні зробити наші пропозиції, уряду, щодо коригування тих чи інших показників. Але вони стануть можливими тільки в тому випадку, якщо ВРУ погодиться одночасно з певними законодавчими змінами», - заявив Рева, зазначивши, що у разі відмови парламенту прийняти відповідні закони, проект бюджету залишиться в тому варіанті, в якому був поданий до ВРУ у вересні.

За словами міністра, за два роки співвідношення фактичного і законодавчо визначеного розміру прожиткового мінімуму зменшилося з 88% до майже 45%. «Тобто люди реально сьогодні знаходяться за межею біологічного виживання», - сказав Рева.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що підвищення мінімальної зарплати до 3 200 гривень збільшить місцевих бюджетів на більш ніж 7 млрд гривень. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: