Міністр фінансів поскаржився, що йому не вистачає зарплати

Міністр фінансів поскаржився, що йому не вистачає зарплати
Олександр Данилюк

Данилюк зізнався, що змушений жити на заощаджені кошти

Міністр фінансів Олександр Данилюк незадоволений своєю заробітною платою і вважає, що держслужбовців має бути набагато менше, а зарплати в них – набагато більшими. Про це він розповів в інтерв'ю газеті «Сегодня».

«Мені моєї зарплати не вистачає – я живу на заощадження. І я вам хочу сказати, що це стосується не лише міністрів, це стосується і заступників міністрів, я знаю кілька людей, які розглядають можливість піти», – зазначив Данилюк.

Міністр вважає, що держслужба – це не соціальний захист і не спосіб працевлаштовувати сотень тисяч людей. «У нас усі звикли, якщо чиновник, то поганий, ми створили такий імідж. А насправді від цього чиновника в нашій системі залежить, як житимуть люди. Так краще ж нам залучити найкращих, які б не займалися корупцією і не просиджували штани, а реально могли змінювати країну. Держслужбовців має бути набагато менше, але зарплати в них мають бути набагато більшими», – заявив Данилюк.

Як повідомлялося, міністр фінансів Олександр Данилюк в електронній декларації вказав 155 тисяч доларів готівкою і 21 тисячу фунтів стерлінгів у його дружини. У Данилюка також є два рахунки в Укрсоцбанку – на 1243 дол. США і 3226 грн, на рахунку в Приватбанку у нього 1067 грн. Його дружина Ольга тримає 15 тис. 660 фунтів стерлінгів у британському National Westminster.

Данилюк також повідомив, що позичив 53 тис. дол. США третім особам. З нерухомості у міністра фінансів у спільній власності з дружиною є земельна ділянка площею 984 кв. м і житловий будинок (290 кв. м) у Вишеньках Бориспільського району Київської області. Крім того, Данилюк задекларував швейцарський годинник ХІХ століття, а його син Олександр – афонську ікону святого Миколая ХХ ст.

Міністр вказав, що в спільній власності з дружиною має автомобіль BMW X5 2008 року випуску. У розділі «Доходи» Данилюк записав 177 тис. 10 грн зарплати і 374 тис. 535 грн дивідендів. Що стосується витрат, міністр фінансів задекларував 262 тис. 800 грн на навчання в Україні і 198 тис. 374 грн - на навчання у Великобританії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: