У Кам’янець-Подільському замку пройшов «історичний пікнік»: атмосферні фото

У Кам’янець-Подільському замку пройшов «історичний пікнік»: атмосферні фото
«Історичний пікнік» у Кам’янці-Подільському 
Фото: Vdalo.info

Гості замку змогли побачити процес виготовлення елю, печаток, свічок, самогону, ковальську та гончарську справи та історичні лайфкахи

У понеділок, 30 квітня, Старий замок у Кам’янці-Подільському Хмельницької області перетворився на майданчик для пікніку та дозволив не лише влаштувати родинний відпочинок, а й спробувати себе у давніх ремеслах.

Як повідомляє місцеве видання Vdalo.info, таким чином музей-заповідник провів захід «Історичний пікнік» під гаслом «Відпочивай змістовно».

Видання зазначає, що відвідувачі мали змогу побачити у роботі ручний друкарський верстат, винайдений Йоганном Гутенбергом у середині 1440-х років.

Також під час пікніка можна було скуштувати запашний хліб, випечений згідно технологій ХVІ-ХVІІ ст. Перші відомі згадки про замкову піч датуються 1494 роком.

Ще одна нова атракція – самогонний апарат. Саме такий апарат був знайдений у 70-х роках ХХ століття під час розкопок на місці битви під Берестечком (Волинська обл.), що відбулась у 1651 році між Військом Запорозьким та армією Речі Посполитої.

Також гості замку могли побачити процес виготовлення елю, печаток, свічок, ковальську та гончарську справи, історичні лайфкахи, мали можливість постріляти з лука та навіть провести археологічні розкопки.

У вівторок, 1 травня, на відвідувачів чекає муштра та знайомство із військовою справою.

Дивіться також: Як одягалися українські жінки 100 років тому. Добірка ретрофото

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: