У Києві арештували ще одного податківця часів Януковича

У Києві арештували ще одного податківця часів Януковича
МВС і ГПУ відзвітували про «найбільшу антикорупційну операцію»

Екс-податківцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 15 млн грн

21 червня Апеляційний суд м. Києва задовольнив апеляційну скаргу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України щодо обрання запобіжного заходу одному з керівників районних державних податкових інспекцій Головного управління Міндоходів у м. Києві часів Януковича та екс-міністра Клименка.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Одночасно скасовано ухвалу Печерського районного суду м. Києва про обрання зазначеній особі запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Наразі, підозрюваному екс-податківцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 15 млн грн.

У Генпрокуратурі нагадують, що колишні податківці підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки Віктора Януковича та екс-міністра О. Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем). 

Нагадаємо, Олександру Клименку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст.364 КК України (створення і участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Як повідомляв «Главком», МВС і ГПУ відзвітували про «найбільшу антикорупційну операцію»: 454 обшуки у 15 областях, внаслідок якої затримали 25 фігурантів справи.

Згодом стали відомі імена затриманих осіб.

Суди обрали запобіжні заходи для затриманих. Сума застави для них склала 443,988 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: