У Києві та ще восьми містах зник телеканал UA: Перший

У Києві та ще восьми містах зник телеканал UA: Перший
1tv.com.ua

Аналогову трансляцію було призупинено через борги

18 червня було призупинено аналогову трансляцію телеканалу UA: Перший через передавачі у містах Білопілля, Вінниця, Дніпро, Ізюм, Київ, Ковель, Одеса, Тернопіль та Чернігів.

Про це говориться у офіційній заяві, яку оприлюднила прес-служба Національного суспільного телебачення України.

«Сигнал аналогового мовлення припинено постачальником послуг – Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (концерн РРТ) – через несплату за трансляції зі сторони ПАТ «НСТУ», - говориться у заяві.

Концерн РРТ поінформував НСТУ, що призупинення аналогової трансляції UA: Перший відбуватиметься щоденно з 6:00 до 18:00 й триватиме до моменту погашення боргу.

«Від відключення аналогових трансляцій найбільше постраждають глядачі у невеликих населених пунктах – маленьких містах та селах, адже там не представлено мережі кабельних операторів», - підкреслюється у заяві.

Зазначається, що з квітня грошей на оплату трансляції в бюджеті, виділеному Верховною Радою Суспільному, «не передбачено зовсім», що призвело до появи заборгованості перед РРТ розміром у 75,12 млн грн.

У заяві повідомляється що у розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік зазначено, що фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України становить лише 776 563,1 грн, що вдвічі менше від суми, гарантованої Законом України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України».

«Урізане вдвічі фінансування не передбачає необхідних коштів на оплату трансляцій», - зазначили у прес-службі телеканалу.

Для оплати всіх трансляцій НСТУ, говориться у заяві, необхідно 340 млн грн на рік, проте виділено і передбачено в паспорті бюджетної програми лише 51 млн грн.

Зазначається, що НСТУ неодноразово зверталася до уряду з приводу критичної ситуації через незаконне недофінансування та попереджала, що це може призвести до відключення аналогового мовлення.

«Наразі правління ПАТ «НСТУ» змушене констатувати небажання влади профінансувати суспільне мовлення, що спричинило призупинення аналогової трансляції телеканалу UA: Перший», - підкреслюється у заяві.

До відновлення аналогового мовлення глядачі зможуть дивитися UA: Перший виключно в цифровому форматі (DVB-T2), а також у кабельних телемережах та в інтернеті на офіційному сайті.

Нагадаємо, 7 червня з ефіру зник сигнал телеканалу «Київ». Пізніше стало відомо про причину інциденту – як повідомили на телеканалі, невідомі пошкодили муфту з оптичними кабелями під землею. З цього приводу керівництво телеканалу звернулося у правоохоронні органи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: