У Києві від російських дипломатів вимагали свободи для Сенцова і Кольченка

У Києві від російських дипломатів вимагали свободи для Сенцова і Кольченка
Акція на підтримку Сенцова і Кольченка
Фото: «Радіо Свобода»

Акція на підтримку політв’язнів Сенцова і Кольченка відбулася під посольством РФ у Києві

Під посольством Росії в Києві 25 серпня відбувалася акція на підтримку політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Організатори події приурочили захід до дворіччя оголошення вироку кримчанам у російському Ростові-на-Дону. Активісти тримають в руках плакати з текстом: «Ти ще на волі – допоможи політзекам».

Учасники акції також розмістили банери: «За вашу і нашу свободу» та закликають присутніх писати листи в російські в'язниці зі словами підтримки для ув'язнених там українців.

«Справа Сенцова-Кольченка» розвалювалася у суді, але це не завадило дати такий великий термін. Якщо Олег повною мірою відсидить призначене покарання, то вийде 2035 року», – нагадав учасник групи «Комітет солідарності» Максим Буткевич.

Нагадаємо, голлівудська акторка Меріл Стріп підтримала українського режисера Олега Сенцова. Триразова володарка Оскара погодилася долучитися до кампанії ПЕН-центру зі звільнення режисера.

У липні на Одеському кінофестивалі українська акторка театру та кіно Римма Зюбіна прийшла на червону доріжку у сукні із закликом звільнити політв'язня Кремля українського режисера Олега Сенцова.

Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням терористичної діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до списку політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: