У Кіровограді виявлять квартири, відрізані від централізованого теплопостачання

У Кіровограді виявлять квартири, відрізані від централізованого теплопостачання

Мер міста вважає, що в основі сьогоднішньої ситуації з підготовкою до нового сезону опалення в багатоквартирних будинках у Кіровограді лежить «конфлікт інтересів»

Кіровоградський міський голова Андрій Райкович доручив обстежити кожну квартиру, відрізану від централізованого теплопостачання, аби визначити можливість його відновлення. Про це він заявив в понеділок, під час апаратної наради.

«Сьогодні чітко встановлені правила облаштування автономного опалення на законодавчому рівні, - відзначив очільник міста. – Звичайно бажано було б, щоб правила гри з’явилися раніше. Але  сьогодні є ряд влансиків квартир, які піддалися умовам підприємців і в порушення закону від’єдналися від автономного опалення. Міська влада буде відстоювати інтереси усіх громадян, у тому числі тих, хто не має можливості облаштовувати індивідуальні системи. Ми комісійно обстежимо кожну квартиру, де відрізане централізоване теплопостачання, визначимо можливість його відновлення. Окремо буде розмова з мешканцями, окремо з представниками бізнесу, які займаються автономним опаленням», - зазначив мер.

У даному випадку, наголосив Райкович, це якраз той випадок, коли потрібно «сім разів відміряти і тільки потім різати».

Одночасно, міський голова доручив кеірвникам ЖЕО і КРЕпів проаналізувати ситуацію з встановленням «автономок», визначити під’їзди і будинки, де залишилися поодинокі квартири, підключені до центрального опалення. У цьому випадку необхідно терміново вирішувати можливість повної автономізації таких багатоповерхівок.

З іншого боку, ОСББ мають можливість впроваджувати проекти встановлення мінікотелень на даху і на весь будинок, як це має місце в європейській практиці.

Райкович доручив також головному управлінню ЖКГ та КП «Теплоенергетик» тримати на особливому контролі  організацію опалення на селищі Новому.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: