У Конгресі США почали розслідування стосовно Клінтон, - ЗМІ

У Конгресі США почали розслідування стосовно Клінтон, - ЗМІ

Конгресмени планують з'ясувати причини рішення ФБР публічно оголосити про розслідування проти Клінтон

Конгрес США почав розслідування щодо кандидата на посаду американського президента Гілларі Клінтон щодо використання нею приватного сервера для ділового листування.

Про це повідомляє New York Post, посилаючись на два джерела в уряді.

«Рішення, прийняті Департаментом юстиції в 2016 році, привели до безлічі невирішених питань, на які необхідно відповісти», - заявили голова комітету по судових справах Палати представників Боб Гудлатт і голова Комітету по нагляду за урядом та урядовими реформами Трей Гауді.

Конгресмени заявили, що хочуть знати, чому ФБР вирішило публічно оголосити про розслідування з приводу поводження Гілларі Клінтон, будучи держсекретарем США з секретною інформацією, але не оголошувати публічно про розслідування, яке стосувалася представників виборчої кампанії кандидата в президенти Дональда Трампа.

Крім цього, конгресмени хочуть дізнатися, чому ФБР повідомило Конгрес офіційним листом з приводу статусу розслідування, яке стосувалося Клінтон, і в жовтні, і в листопаді 2016 року.

Обидва законодавця також шукають більш докладні відомості про те, що призвело Джеймса Комі до рішення знову відкрити розслідування проти Клінтон в листопаді, за кілька днів до виборів.

Як повідомлялось, влітку цього року сенатори від республіканської партії направили лист до ФБР, в якому зазначили, що колишній директор департаменту Джеймс Комі почав складати заяву щодо невинуватості Клінтон вже у весні 2016 року, не допитавши при цьому 17 основних свідків.

До слова, декілька місяців тому Комі уклав контракт на 2 млн доларів з видавництвом Flatrion Publishing на книгу про свою кар'єру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: