У Кремлі придумали, як заспокоїти росіян після підвищення пенсійного віку

У Кремлі придумали, як заспокоїти росіян після підвищення пенсійного віку
У 2017 році Росія була визнана однією з найгірших країн у світі для пенсіонерів

Росіянам запропонують програму активного довголіття

Рада з питань піклування в соціальній сфері при уряді Росії пропонує створити концепцію активного довголіття росіян, пише «Коммерсант».

За словами членів ради, зараз в Росії приріст населення відбувається не за рахунок збільшення народжуваності, а за рахунок зростання тривалості життя. З цієї причини рада має намір запропонувати нову ідеологію. Однак поки що сформованої концепції немає. Вони також пропонують на офіційному рівні впровадити індекс активного довголіття, який би оцінював, зокрема, рівень медичної допомоги людям похилого віку, їхнє економічне благополуччя і соціальну активність.

У 2017 році Росія була визнана однією з найгірших країн у світі для пенсіонерів. У Глобальному пенсійному індексі, який щорічно складає французька фінансова корпорація Nataxis, Росія посіла 40-е місце з 43 можливих. При складанні індексу оцінюються такі параметри, як матеріальна забезпеченість, якість життя та здоров'я.

Напередодні Держдума Росії прийняла в першому читанні урядовий законопроект про підвищення пенсійного віку до 65 років для чоловіків і 63 років - для жінок. Очікувана тривалість життя в Росії, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я за 2016 рік, становить близько 72 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: