У Криму після обшуків затримали п’ятьох кримських татар

Після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу

П’ятеро кримських татар заарештували в Криму після обшуку їхніх будинків. При цьому крім релігійної літератури в їхніх оселях не було виявлено нічого.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Лілія Буджурова.

«Сьогодні в Криму після обшуків у їхніх будинках (де нічого не знайшли, крім релігійної літератури) затримані ще п’ятеро кримських мусульман: Рустем Ісмаїлов, Узеір Абдуллаєв, Тимур Абдуллаєв, Еміль Джемадинов і Айдер Салединов», – йдеться в повідомленні.

Також журналістка повідомляє, що у п’яти сім’ях, що залишились без батьків, росте 17 дітей. Ними опікуватиметься громадський рух «Бизим балалар».

«До сьогодні громадський рух «Бизим балалар» з вашою допомогою опікувався 47 дітьми заарештованих, зниклих безвісти і вбитих кримських мусульман. Сьогодні їх стало більше – 64», – написала журналістка.

Як відомо, після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу. Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск на нього. Також МЗС звернулося до міжнародного співтовариства, щоб ті застосували всі можливі види правового і політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини і свободи слова, а також звільнення всіх українських політв'язнів і заручників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: