У Криму процвітає стукацтво: в ФСБ заявили на громадського активіста

У Криму процвітає стукацтво: в ФСБ заявили на громадського активіста
Іван Комелов

На активіста написали заяву за те, що він дає експертні коментарі для Крим.Реалії

Члени Громадської палати Севастополя направили заяву до ФСБ Росії на свого колегу Івана Комелова за те, що він дає експертні коментарі для Крим.Реалії. Про це розповів Олег Гасанов – громадський активіст, якого виключили з Палати на останньому позачерговому засіданні за порушення кодексу етики, повідомляє «Sev.Life».

«За рішенням ради Громадської палати ми направляємо звернення до ФСБ, що зазначений член (Комелов – Ред.) є на постійній основі експертом медіа-проекту Крим.Реалії, що фінансується за гроші конгресу США. Цей проект усе, що відбувається в Севастополі і Криму, не інакше, як анексією та окупацією не називають. Діяльність цього проекту на території РФ заборонена», – заявив Гасанов.

Комелов у коментарі Крим.Реалії заявив, що був здивований такому повороту подій.

«Не приховую, я був здивований подібними діями з боку деяких моїх колег, які чомусь вирішили, що вони можуть регулювати моє право на свободу спілкування з пресою. Кожен має право по-своєму ставитися до вашої корпорації, але плюралізм думок, свободу висловлювань і свободу слова у нас в Росії ніхто не відміняв», – резюмував Комелов.

Громадський активіст також додав, що він не бачить приводу побоюватися будь-якого тиску, оскільки ніяких правопорушень в його діях і/або словах немає і бути не може.

«Я впевнений, що ні про який тиск не може бути й мови. Я протягом багатьох років абсолютно відкрито і легально займаюся громадською діяльністю. Я завжди співпрацював із журналістами і продовжу це робити в майбутньому, в тому числі і з Радіо Свобода», – підсумував Комелов.

Іван Комелов був обраний заступником голови Громадської палати Росії на позачерговому засіданні органу. Частина громадських діячів, які входять до складу ВП, заявляють, що це рішення незаконне, а те, що сталося в громадській палаті, охарактеризували «захопленням».

Крим.Реалії є частиною некомерційної інформаційної служби Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), російська редакція якої має своє бюро в Москві і отримала акредитацію в МЗС Росії.

Сайт проекту неодноразово зазнавав незаконних блокувань з боку інтернет-провайдерів, однак матеріали, що публікуються проектом Крим.Реалії, відсутні як в Єдиному реєстрі заборонених доменів на сайті Роскомнагляду, так і у Федеральному списку екстремістських матеріалів на сайті Міністерства юстиції Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: