У Латвії готуються до провокацій під час російських навчань «Захід-2017» у Білорусі

У Латвії готуються до провокацій під час російських навчань «Захід-2017» у Білорусі

Спільні військові навчання Росії і Білорусії заплановані на вересень

Національні збройні сили Латвії готові до можливих провокацій під час російсько-білоруських військових навчань «Захід-2017» , запланованих на вересень цього року. Про це повідомили в Міністерстві оборони країни, повідомляє Delfi.

«Хоча міністерство 2 серпня отримало запрошення направити на навчання двох спостерігачів з Латвії, це ще не означає, що буде забезпечена відкритість і прозорість навчань», - йдеться в повідомленні.

В російсько-білоруських навчаннях заявлено про участь до 12 тис. 700 військових. Однак, як зазначає видання, з попереднього досвіду відомо, що офіційно заявлені цифри багаторазово перевищуються. Представники НАТО вважають, що у навчаннях можуть взяти участь до ста тисяч солдатів. Про можливі провокації під час навчань публічно висловилися командувач Національних збройних сил країни Леонід Калнінш і міністр оборони Раймонд Бергманіс.

Хоча сценарій навчань передбачає територіальну оборону Росії та Білорусі, проблемою залишається відсутність прозорості, также заявили в міністерстві закордонних справ Латвії.
Як повідомлялося, за словами міністра оборони України Степана Полторака, навчання ВС РФ в Білорусі можуть стати початком агресії проти будь-якої країни Східної Європи. Дипломати НАТО заявляють, що навчання російських ЗС у Білорусі можуть виявитися черговим «троянським конем».

Нагадаємо, що на вересень 2017 року заплановані спільні навчання Росії і Білорусії "Захід-2017". Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що спільні російсько-білоруські навчання можуть бути підготовкою до наступальної операції. Пізніше президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив президента України Петра Порошенка, що навчання "Захід-2017" не перетворяться на підготовку до вторгнення в Україну.
Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не має наміру окупувати Білорусь під приводом проведення військових навчань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: