У Лаврова вимагають від Києва забезпечити доступ консулів до затриманого Агєєва

У Лаврова вимагають від Києва забезпечити доступ консулів до затриманого Агєєва

У МЗС РФ спростували інформацію про те, що відомство не займається долею росіянина

Міністерство закордонних справ Російської Федерації закликало Київ забезпечити консульський доступ до затриманого в Україні росіянина Віктора Агєєва. Про це йдеться у коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ, опублікованому на сайті.

«Київ, позбавляючи Агєєва права на консульський захист, порушує Консульську конвенцію між РФ і Україною 1993 року, а також Віденську конвенцію про консульські відносини 1963 року. Закликаємо МЗС України забезпечити безумовне виконання українськими компетентними органами положень згаданих міжнародних договорів, і вимагаємо надати негайний доступ консульських посадових осіб до Агєєва», - йдеться у коментарі.

Нагадаємо, що 22 липня Служба безпеки України організувала зустріч російського військовослужбовця Віктора Агєєва, затриманого на Донбасі, з його матір'ю. Зустріч тривала близько години, мати передала синові речі і цукерки. Також в ході зустрічі стало відомо, що до Віктора навіть не приїздив російський консул, за весь цей час, що він знаходиться в СІЗО, до нього приїжджав тільки Червоний Хрест.

Також стало відомо, що найближчим часом Україна передасть в Міжнародний суд ООН чергові докази про спроби РФ дестабілізувати ситуацію в Україні, зокрема інформацію про ДРГ, до складу якої входив контрактник ЗС РФ Віктор Агєєв, затриманий на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: