У Луценка пояснили, чому очна ставка, якої вимагає Янукович, неможлива

У Луценка пояснили, чому очна ставка, якої вимагає Янукович, неможлива
Фото УНІАН

У ГПУ стверджують, що досі не отримали офіційних відомостей щодо місцезнаходження Януковича

Інформація, яка була поширена у ЗМІ щодо того, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) відмовила екс-президенту Віктору Януковичу в очній ставці з президентом України Петром Порошенком та іншими високопоставленими посадовими особами, не відповідає дійсності. Зокрема, на цьому наголосила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган, повідомляє УНІАН.

«Інформація не відповідає дійсності. Напевно, хтось неправильно зрозумів і витлумачив слова Юрія Луценка, сказані ним на вчорашній прес-конференції», - зазначила вона.

У відомстві уточнили, що досі не володіють інформацією про місцезнаходження Януковича, що робить неможливим проведення з ним слідчих та інших процесуальних дій, в тому числі очної ставки, передає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу ГПУ.

«Інформація про перебування (проживання) даного підозрюваного на території Російської Федерації перевіряється. Разом з тим до цього часу офіційного підтвердження того, що підозрюваний Янукович В. Ф. знаходиться на цій території, від компетентних органів Російської Федерації не отримано, що робить неможливим проведення з ним слідчих та інших процесуальних дій», - сказали в ГПУ.

Крім того, у відомстві наголосили, що Янукович досі не надав відповідь на пропозицію ГПУ з'явитися в будь-яке посольство України за місцем його перебування для можливості допиту в режимі відеоконференції. «У разі встановлення місцезнаходження підозрюваного Януковича В. Ф. або його явки до органу досудового розслідування він буде допитаний у відповідності до вимог чинного кримінального процесуального законодавства», - додали у прокуратурі.

Як повідомлялося, раніше в ЗМІ було поширено інформацію з посиланням на джерела в прокуратурі, що відомство відмовило екс-президенту України Віктору Януковичу у проведенні очної ставки з представниками діючої влади.

Джерела стверджували, що згідно з українським законодавством, для проведення очної ставки потрібно бути допитаним раніше, в той час як Янукович уникає цієї процедури. «Ставка проводиться для усунення протиріч у показаннях. А свідчень немає», - заявило джерело. Таким чином, сьогодні представникам Януковича було відмовлено в клопотанні про проведення очної ставки.

Нагадаємо, 17 серпня екс-президент України Віктор Янукович вимагав очної ставки з Порошенком, Яценюком та іншими представниками чинної влади по «справі про Майдан». Генеральний прокурор України Юрій Луценко підтримав ідею очної ставки Януковича з Порошенком і пообіцяв організувати її в Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: