У Маріуполі судитимуть сепаратиста, який здійснював напади на магазини міста

У Маріуполі судитимуть сепаратиста, який здійснював напади на магазини міста

Крім того, ця озброєна банда займалась викраденням людей з метою отримання винагороди.

У Маріуполі судитимуть сепаратиста, який у складі озброєної банди здійснював напади на магазини міста у період його окупації терористами «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

В ході розслідування встановлено, що на початку квітня 2014 року, коли місто Маріуполь захопили бойовики, 27-річний маріуполець вступив до незаконного збройного військового формування терористичної організації «ДНР». Він, отримавши вогнепальну зброю та набої до неї, був назначений бійцем групи по охороні міста та барикад.

У середині квітня 2014 року зловмисник, діючи у складі озброєної банди у кількості більше 17 осіб, викрав з території військової частини у м. Маріуполі вогнепальну зброю та бойові припаси до неї.

Також в період травня – червня 2014 року поплічник терористів разом з іншими учасниками банди скоїв розбійні напади на магазини міста, спричинивши шкоду торгівельним мережам у розмірі близько 1 млн 400 тис грн. 

Крім того, ця озброєна банда займалась викраденням людей з метою отримання винагороди. 

Так, досудовим слідством встановлена та доведена участь чоловіка у 3 епізодах викрадення жителів м. Маріуполя з метою вимагання грошових коштів. До потерпілих застосовувалося фізичне насилля. Двоє з них, після сплати грошей були звільнені, а третій потерпілий, після отриманих тілесних ушкоджень, помер у лікарні.

Вказана банда також займалась викраденням автомобільного транспорту. В ході досудового розслідування у обвинувачуваного та в його гаражі виявлено та вилучено значну кількість зброї та боєприпасів до неї, техніку, яка була викрадена з магазинів, номерні знаки з автомобілів.

Наразі обвинувальний акт прокуратурою направлено до Жовтневого районного суду м. Маріуполя для розгляду по суті. Інші члени банди перебувають у розшуку.

За бандитизм, розбійні напади, незаконне поводження зі зброєю, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, незаконне заволодіння транспортним засобом, викрадення людини, створення не передбачених законом воєнізованих формувань правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: