У Меркель не підтвердили зустріч у «нормандському форматі»

У Меркель не підтвердили зустріч у «нормандському форматі»

Дата зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та РФ ще не визначена

Німеччина поки е підтвердила зустріч «нормандської четвірки»

Офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт не назвав дати можливої зустрічі лідерів країн так званого «нормандського формату» щодо врегулювання ситуації на Донбасі, передають російські ЗМІ.

«Зустріч глав країн «нормандського формату» (Україна, РФ, ФРН, Франція - ред.) залежить від прогресу за мінським домовленостям щодо України,.. тому я поки не можу підтвердити вам сьогодні таку зустріч», - сказав Зайберт.

Раніше офіційний представник уряду Франції Стефан Ле Фоль сказав, що президент Франції Франсуа Олланд в середу проведе телефонну розмову з російським колегою Володимиром Путіним і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, щоб обговорити можливість організації в Берліні 19 жовтня саміту «нормандської четвірки» щодо врегулювання української кризи.

Анонсовану Стефаном Ле Фолем телефонна розмова Штеффан Зайберт також не підтвердив, вказавши, що коментує телефонні розмови лише після того, як вони в дійсності відбудуться, а не до ймовірної події.

Нагадаємо, раніше у Кремлі заявили про підготовку зустрічі в «нормандському форматі».

Як відомо, у вівторок, 11 жовтня, виступаючи на засіданні ПАРЄ, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не виключає можливості перетворення конфлікту на Донбасі на «заморожений конфлікт» у разі невиконання «Мінська». Олланд наголосив, що виконання Мінських домовленостей, на його думку, є єдиним шляхом для виходу з конфлікту. Серед іншого він зазначив, що вважає пріоритетнішим питанням проведення місцевих виборів, а не повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном.

Екс-член Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний у свою чергу відповів Олланду на його заяву щодо Донбасу.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що саміт у так званому «нормандському форматі» з участю президентів України і Росії буде можливий у разі, якщо будуть результати «нормандських» зустрічей на міністерському рівні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: