Олланд: Спочатку вибори на Донбасі, а потім – контроль України за кордоном

Олланд: Спочатку вибори на Донбасі, а потім – контроль України за кордоном
Франсуа Олланд

Президент Франції наголосив, що не йдеться про проведення виборів на Донбасі за будь-яку ціну

Президент Франції Франсуа Олланд не виключає можливості перетворення конфлікту на Донбасі на «заморожений конфлікт» у разі невиконання «Мінська». Про це він заявив, відповідаючи на запитання на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи.

Олланд наголосив, що виконання Мінських домовленостей, на його думку, є єдиним шляхом для виходу з конфлікту.
Серед іншого він зазначив, що вважає пріоритетнішим питанням проведення місцевих виборів, а не повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном. «Уже після виборів Україна має здобути контроль за кордоном», – заявив Олланд, посилаючись на те, що саме такий порядок передбачено «Мінськом».
Президент Франції водночас наголосив, що не йдеться про проведення виборів за будь-яку ціну – цьому мають передувати дії інших сторін, «у тому числі бойовиків, на яких має вплив Росія». «В першу чергу припинення вогню, відведення зброї, роззброєння, але після цього – вибори», – додав Олланд.
Коментуючи запитання про те, чи можливе перетворення Донбасу на зону «замороженого конфлікту», президент Франції зауважив, що ця перспектива є реальною. «Треба повністю впровадити Мінськ, інакше ми матимемо ще один «заморожений конфлікт». І це буде не перший «заморожений конфлікт» у світі», – додав він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президент РФ Володимир Путін скасував візит до Франції через «конфлікт у Сирії».

Як повідомляв «Главком», французький президент Франсуа Олланд допустив можливість висунення проти Росії звинувачень у воєнних злочинах за її бомбардування другого за величиною сирійського міста Алеппо.

Раніше Олланд уже дав зрозуміти, що його зустріч з російським президентом Володимиром Путіним, запланована на 19 жовтня, може не відбутися.

Також стало відомо, що комісар Ради Європи з прав людини Нілс Мужнієкс заявив про скасування свого візиту до Росії через обмеження, які накладала на програму його візиту російська сторона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: