У миколаївському СІЗО рецидивіст зашив собі рот

У миколаївському СІЗО рецидивіст зашив собі рот
Ув'язнений у СІЗО Юрій Богомятков
Фото: «Новости N»

Про те, що затриманий зашив собі рот, стало відомо, коли його під конвоєм доставили до суду

У Миколаєві ув'язнений у СІЗО Юрій Богомятков, який звинувачується в тому, що завдав 15 ножових поранень майстру спорту з пауерліфтингу Владиславу Гуртовенку, зашив собі рот.

Про це повідомляє місцеве видання «Новости N».

Згідно з повідомленням, інцидент стався перед судовим засіданням, яке відбулося сьогодні, 12 червня, у Центральному районному суді Миколаєва. Про те, що затриманий зашив собі рот, стало відомо, коли його під конвоєм доставили до суду.

Адвокат Богомяткова зазначила, що через стан здоров'я її підзахисного засідання проводити не можна - крім зашитого рота, він вже тиждень як оголосив голодування.

На питання судді до підозрюваного, чи зможе він взяти участь у процесі, той лише заперечливо помахав головою.

Прокурор своєю чергою заявив, що засідання потрібно проводити, акцентуючи на тому, що Богомятков зашив собі рот навмисне, щоб затягти справу, і вказав, що 24 червня закінчується термін його тримання під вартою. Думку прокурора підтримав також і потерпілий Владислав Гуртовенко.

У результаті суддя прийняв рішення - перенести судове засідання.

Цікаво, раніше Богомятков на судовому засіданні у цій справі порізав собі руки і шию на знак протесту проти рішення суду про свій арешт.

Зазначимо, Богомятков потрапив на лаву підсудних після нападу на Владислава Гуртовенка в жовтні минулого року.

За словами потерпілого, чоловік намагався заволодіти його банківською карткою в магазині, а коли спроба не вдалася, накинувся разом зі спільником на вулиці на нього. Гуртовенко дивом врятувався.

Як відзначають «Новости N», Богомятков є місцевим жителем Миколаєва, 1989 року народження, у вузьких колах його знають на прізвисько Пузан молодший.

За інформацією видання, чоловік вже неодноразово потрапляв до поля зору не тільки поліції, але й місцевих ЗМІ - у гучній справі вбивства далекобійника Олега Шевчука.

Як уточнюється, в ніч з 6 на 7 січня 2013 року 40-річного далекобійника на смерть забили битками на вулиці в мікрорайоні Північний. Богомятков і ще кілька його спільників таким чином намагалися відібрати у Шевчука гроші - 700 євро, які він привіз з рейсу.

За рішенням суду Богомятков, для якого це вже була друга «ходка», повинен був відбувати покарання в місцях позбавлення волі дев’ять років. Проте він подав заяву про перерахунок строку його ув'язнення згідно із «законом Савченко», через що звільнився набагато раніше.

До слова, народному депутату Надії Савченко, яка знаходиться під вартою через підозру у підготовці терактів і поваленні державної влади в Україні, дозволили побачення з її помічником.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: