У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що чекає українців наступного року

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що чекає українців наступного року

В усіх комунальних лікарнях з січня 2019 року послуги оплачуватимуть за контрактами з Нацслужбою здоров’я

Наступного року українців очікує низка змін у сфері охорони здоров'я. Зокрема, комунальні лікарні перейдуть на оплату за послуги за контрактами з Нацслужбою здоров’я та почне працювати програма «Безкоштовна діагностика». Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

«Усі комунальні медичні заклади країни, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, з січня 2019 року перейдуть на оплату за послуги за контрактами з Нацслужбою здоров’я», - повідомили у відомстві.

Також у МОЗ нагадали, що у 2018 році в електронній системі охорони здоров’я медзаклади можуть тільки підписувати декларації про вибір лікаря та підписувати договори із Нацслужбою здоров’я.

«У 2019 році сімейні лікарі, терапевти і педіатри перейдуть на електронний документообіг: електронні медична картка пацієнта, рецепти на «Доступні ліки», направлення до вузькопрофільних спеціалістів, лікарняні листи. До кінця 2019 року сімейні лікарі працюватимуть без паперу», - додали у міністерстві.

«Наступний етап після реформи первинної ланки розпочнеться з другої половини 2019 року - програма «Безкоштовна діагностика», - йдеться у повідомленні. Як зазначається, це 80% потреби пацієнта з діагностики у сімейного лікаря, терапевта або педіатра, найнеобхідніші безоплатні дослідження і аналізи, консультації вузькопрофільних спеціалістів.

«За направленням сімейного лікаря, терапевта і педіатра пацієнти зможуть проходити такі обстеження як рентген, УЗД, мамографія, ехокардіографія серця та інші безоплатно у будь-якому медзакладі, який уклав договір з Нацслужбою здоров’я. Таким чином, на нову модель фінансування почнуть переходити поліклініки, що є закладами спеціалізованої амбулаторної допомоги», - вказали у МОЗ.

Нагадаємо, у 2019 році видатки державного бюджету на медицину по загальному фонду збільшено на 8,4 млрд грн - до 92,3 млрд грн. Видатки зведеного бюджету становитимуть 128,3 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: