У Мінську судитимуть журналіста, який писав про війну на Донбасі

У Мінську судитимуть журналіста, який писав про війну на Донбасі
Білоруський журналіст Дмитро Галко

В СІЗО Дмитро Галко відмовився від прогулянок у тюремному дворі

10 липня у суді Совєтського району Мінська розпочинається суд у справі журналіста і блогера Дмитра Галка, білоруського громадянина, який останнім часом жив і працював в Україні, висвітлював події в зоні бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Галка звинувачують у насильстві щодо працівника білоруської міліції. Йому загрожує шість років ув’язнення.

Батько Дмитра Микола Галко розповів про погіршення стану здоров'я сина через те, що той не виходив на прогулянки на свіжому повітрі. Від прогулянок Дмитро відмовився, тому що, на його думку, «в СІЗО це супроводжувалося принизливим для ув'язнених ставленням з боку охоронців».

«Там виводять у тюремний дворик, нахиляючи головою до колін, як довічно ув'язнених. Так обходяться з усіма, в тому числі з тими, кого ще не судили. Ось Дмитро і відмовився від таких прогулянок. Але у нього почала боліти голова, бо не вистачає свіжого повітря. Передали йому ліки, але не знаємо, чи допомогло», – повідомив Микола Галко.

Нагадаємо, батько незаконно ув‘язненого в Росії Павла Гриба заявив, що у Росії над його сином знущаються - спочатку заборонили здійснювати грошові перекази, а потім жорстоко побили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: