У Мін’юсті бідкаються: всі проблеми в реєстрах через нотаріусів, які залишають свої ключі «вагітним племінницям»

У Мін’юсті бідкаються: всі проблеми в реєстрах через нотаріусів, які залишають свої ключі «вагітним племінницям»

Наталія Севостьянова, перший заступник міністра юстиції

Фото: Главком

Раніше нотаріуси мали практику поїхати за кордон відпочивати й залишити свій ключ доступу до реєстру, наприклад, помічнику

Наталія Севостьянова, перший заступник міністра юстиції, в інтерв’ю «Главкому» розповіла  про те, що в Мінюсті діє Вища кваліфікаційна комісія з нотаріату, яка займається серед іншого позбавленням свідоцтв нотаріусів. Адже, раніше нотаріуси мали практику поїхати за кордон відпочивати й залишити свій ключ доступу до реєстру, наприклад, помічнику.

«Це неприпустимо. Бо коли буде розбиратися порушення, не зрозуміло, хто вчинив правочин, якщо нотаріус був за кордоном. Наша комісія складається також із нотаріусів, і для нас було дуже серйозним кроком вмовити інших нотаріусів позбавляти колег свідоцтва, навіть якщо це трапилося один раз і людина обіцяла виправитися. У нас були випадки, коли нотаріус поїхав за кордон, лишив ключ помічниці, яка була дружиною його брата, вагітною, і він аргументував її дії так: вона була вагітна, не знаю, чому почала вчиняти дії з моїм ключем. Вибачте, це не аргумент», - зазначила чиновниця.

Севостьянова додала, що усі ці нотаріуси були позбавлені ліцензій.

«Ми зараз дуже жорстко реагуємо на будь-які можливі порушення, щоб не було таких розмов. Кожен відповідатиме. Якщо у вас є персональний ключ, будь-ласка, тільки ви з ним і можете працювати», - підкреслила вона.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: