У Москві затримали директора фонду Навального

У Москві затримали директора фонду Навального
Генеральний директор російського Фонду боротьби з корупцією Роман Рубанов

Згодом Романа Рубанова звільнили

У вівторок, 10 жовтня, у Москві судові пристави затримали генерального директора російського Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального Романа Рубанова.

Про це Рубанов повідомив у Twitter, де також опублікував фотографію «постанови про привід боржника».

Підставою затримання стало невиконання Фондом рішення Люблінського суду Москви, згідно з яким ФБК мав видалити відео свого розслідування щодо російського олігарха Алішера Усманова.

Згодом Рубанова звільнили. «Я вийшов. Мене ознайомили з тими документами, які вже надавали нашим юристам, ознайомили з вимогою про явку 13-го числа. Ми разом дивилися усі сайти, вказані у судовому рішенні по Усманову, вони хотіли взяти з мене пояснення, але я відмовився згідно зі статтею 51 (Конституції РФ - Ред.)», - сказав гендиректор фонду Навального.

За словами Рубанова, йому повідомили, що проти нього можуть порушити справу за статтею «Невиконання рішення суду», однак таке попередження було вже не вперше.

Люблінський суд Москви 31 травня повністю задовольнив позов Усманова до Навального та ФБК. Частина вимог позову була пов'язана з розслідуванням фонду. Суд зобов'язав відповідачів видалити відео їхнього розслідування щодо Усманова та опублікувати спростування протягом 10 днів. Згодом міський суд Москви змінив рішення, зобов'язавши відповідачів видалити лише фрагменти фільмів-розслідувань, а не всі відеоролики. Навальний одразу заявив, що не збирається виконувати рішення суду.

Нагадаємо, московська поліція в ніч на 8 жовтня очистила Манежну площу від десятків активістів, які мали намір стояти неподалік від Кремля всю ніч.

7 жовтня в Росії на акціях на підтримку політика Олексія Навального затримали понад 260 осіб.

На початку жовтня Навальний оголосив про проведення всеросійської акції протесту в день народження президента Росії Володимира Путіна. У Москві, Санкт-Петербурзі і ряді інших міст акції не узгодили. Навальний був заарештований 2 жовтня на 20 діб за заклики до участі у неузгодженій акції.

5 жовтня поліція затримала координаторку штабу в Ростові-на-Дону Анастасію Дайнеко. Суд засудив її до 5 діб арешту. Того самого дня були затримані координатори штабів у Смоленську та Сочі Андрій Волобуєв та Костянтин Зиков.

Поліція проводила обшуки в декількох регіональних штабах Олексія Навального

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: