У НАБУ заявили, що Гримчак залишається підозрюваним у справі про хабар

У НАБУ заявили, що Гримчак залишається підозрюваним у справі про хабар
Юрія Гримчака затримали 14 серпня 2019 року за підозрою у вимаганні $1,1 млн

Основна справа Гримчака скоро буде розглядатися в суді

Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак залишається підозрюваним в одній із кримінальних справ. Про це йдеться у Facebook Національного антикорупційного бюро.

Повідомляється, що Гримчак має статус підозрюваного у шахрайстві і підбурюванні до надання неправомірної вигоди.

«На початку квітня НАБУ завершило розслідування за даним фактом, наразі сторона захисту знайомиться з матеріалами справи, після чого її передадуть до суду, а сам екс-чиновник опиниться на лаві підсудних», - йдеться в повідомленні.

screenshot_2_14

НАБУ уточнює, що перевірялася причетність Гримчака до внесення недостовірних відомостей до електронної декларації. Цю кримінальну справу було відкрито в листопаді 2019 на підставі висновку НАЗК, проте детективи не встановили в його діях умислу на внесення завідомо недостовірних відомостей, тому справу закрили.

Зазначимо, сьогодні Гримчак заявив, що цю справу закрили за відсутності складу злочину.

Як повідомлялося, у серпні минулого року колишнього заступника міністра МінТОТу Юрія Гримчака та Ігоря Овдієнка – рідного брата дружини Гримчак – затримали за вимагання у забудовників $1,1 млн за отримання дозволу на будівництво об’єкта.

Як повідомлялося, Гримчака та рідного брата його дружини Ігоря Овдієнка затримали 14 серпня 2019 року за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова обрав Гримчаку запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави у сумі 6 мільйонів грн. Згодом суд ще двічі ухвалював рішення про продовження арешту, зокрема, суддя ВАКС 24 грудня продовжила строк тримання Гримчака під вартою до 14 лютого 2020 року.

Водночас 30 січня ВАКС змінив Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

На початку квітня НАБУ завершило слідство у справі Гримчака та його помічника.

За даними слідства, 14 серпня 2019 року Гримчак отримав від представника ТОВ частину коштів із обумовленого хабара в розмірі 1 млн дол. - 450 тис. дол. - за нібито вирішення земельного питання та другий транш – у 30 тис. дол. - за владнання питання з судовою гілкою влади. Одразу після отримання цих коштів заступника міністра з питань ТОТ та його «помічника», залученого до реалізації корупційної схеми, затримали, підкреслили в НАБУ.

 Читайте більше: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: