У Нацбанку відзвітували: збитки діючих банків зменшилися у сім разів

У Нацбанку відзвітували: збитки діючих банків зменшилися у сім разів

Чистий процентний дохід банківської системи за серпень порівняно з липнем збільшився майже удвічі – до 4,9 млрд грн

За серпень 2016 року діючі в Україні банки отримали прибуток на загальну суму 2,7 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку України.
«Чистий процентний дохід банківської системи за серпень порівняно з липнем збільшився майже у два рази – до 4,9 млрд грн, чистий комісійний дохід – на 4,7%, до 2,2 млрд грн. Зростання процентного доходу зумовлене не відновленням кредитування, а здебільшого пов’язане з процесами реструктуризації кредитних портфелів банків, які активно розпочалися після діагностичного обстеження якості активів на виконання програм докапіталізації», – йдеться у повідомленні.

Також у НБУ інформують, що за вісім місяців 2016 року збиток діючих банків зменшився у 6,8 разу порівняно з відповідним періодом минулого року (станом на 1 серпня 2015 року збитки становили 45 млрд грн).

«Таке зменшення пов'язане зі зниженням обсягів відрахувань у резерви під активні операції на 62% або на 50,4 млрд грн», – пояснюють в НБУ.
Нагадаємо, 29 вересня голова Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що НБУ перейшов до перезавантаження банківської системи після виведення 81 банку з ринку за два роки, починаючи з 2014 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: