У Нацгвардії розповіли, як рятували поранених від вибуху в Києві

У Нацгвардії розповіли, як рятували поранених від вибуху в Києві

Постраждалі від вибуху у центрі столиці

Фото: Politeka

«Все робилося миттєво, нам терміново треба було зупинити кровотечу», - пригадує капітан Сергій Добровольський

Першими допомогу постраждалим від вибуху в Києві на вулиці Грушевського надали нацгвардійці, які після закінчення служби з охорони громадського порядку біля Адміністрації Президента їхали на автобусі в пункт постійної дислокації.

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії України.

«Зупинились і кинулись до постраждалих. У жінки та чоловіка були численні посічення голови. Ми одразу наклали їм пов'язки. Все робилося миттєво, нам терміново треба було зупинити кровотечу. Тримали голову жінки і постійно з нею говорили, щоб не втратити контакт. Вони з чоловіком були при свідомості», - розповів заступник командира 1-ої навчальної роти по роботі з особовим складом спеціального батальйону (Почесна варта) капітан Сергій Добровольський.

Він додав, що нацгвардійці виставили в оточення сім військовослужбовців для недопущення сторонніх осіб. Після цього викликали карету швидкої медичної допомоги та наряд поліції. Вони прибули через 10-15 хвилин і потерпілих передали медичним працівникам.

Також Добровольський пригадав, що проїжджаючи біля Кабінету міністрів України приблизно в 15-20 метрах спереду на пагорбі по правій стороні пролунав вибух, і він побачив клуб диму заввишки десь півтора метра.

«Поруч на узбіччі в цей момент перебували цивільні люди. Жінка одразу впала, потім впав чоловік на коліна. З ними також йшла дівчина», - додав нацгвардієць.

Як вже відомо, постраждалі виявились родичами Героя України десантника-снайпера Валерія Чібінєєва - його дружина, теща і друг сім'ї.

Як повідомляв «Главком», 24 серпня близько 14.00 у Києві, на вулиці Грушевського, стався вибух, внаслідок якого троє осіб отримали тілесні ушкодження.

Речниця СБУ Олена Гітлянська заявляла, що наразі основною версією вибуху на Грушевського є хуліганство.

Своєю чергою секретар РНБО Олександр Турчинов не виключив, що вибух на вулиці Грушевського в Києві міг бути спланованим терактом.

Напередодні СБУ попередили про можливі провокації на День Незалежності

У поліції також розповіли подробиці про вибух у центрі Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: