У «Нафтогазі» назвали причину можливого зриву опалювального сезону

У «Нафтогазі» назвали причину можливого зриву опалювального сезону

Напередодні опалювального сезону роботу компанії може бути паралізовано через відсутність кворуму правління

Рішення Апеляційного суду Києва про усунення Сергія Переломи з посади першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» створює значні ризики для підготовки до опалювального сезону та поточної роботи компанії через загрозу дієздатності правління. Про це йдеться у заяві на сайті «Нафтогазу».
«В результаті цього рішення кількість членів правління «Нафтогазу» зменшиться до трьох осіб – мінімальної кількості, необхідної для кворуму. Правління має затверджувати усі важливі рішення в поточній діяльності компанії, зокрема щодо закупівель газу, укладання кредитних угод, оголошення тендерів тощо. На сьогодні правління «Нафтогазу» складається з чотирьох осіб: голова Андрій Коболєв, перший заступник Сергій Перелома, заступник Сергій Коновець та Юрій Колбушкін. Між тим, найближчим часом Андрій Коболєв має перебувати у тривалому відрядженні для участі у слуханнях у рамках арбітражного провадження в Стокгольмі. Таким чином, напередодні опалювального сезону роботу компанії може бути паралізовано через відсутність кворуму правління», – наголошують у НАК.
У «Нафтогазі» нагадують, що Перелома відповідає, зокрема, за питання балансування газу, промислову безпеку, реалізацію газу та розрахунки з покупцями газу. «Його відсутність значно ускладнює процес підготовки до опалювального сезону», – зазначають у НАК.
У компанії також нагадають, що призначення членів правління «Нафтогазу» – це компетенція Міністерства економічного розвитку і торгівлі. «Нафтогаз» неодноразово подавав на розгляд пропозиції щодо затвердження додаткових членів правління компанії з-поміж менеджерів вищої ланки групи», – повідомляє прес-служба.
Нагадаємо, на момент призначення нового менеджменту «Нафтогазу» у березні 2014 року до складу правління входило 14 осіб. З них з правління було усунуто та більше не працюють у «Нафтогазі» усі, крім Юрія Колбушкіна. У новому складі правління, призначеному у 2014 році, було п’ять осіб. Після смерті Олександра Тодійчука у березні 2015 року у складі правління «Нафтогазу» залишилось чотири особи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: