У «Нафтогазі» відреагували на слова Путіна про збереження транзиту газу через Україну

У «Нафтогазі» відреагували на слова Путіна про збереження транзиту газу через Україну

Спір «Нафтогазу» і «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі вирішиться не раніше 2020 року

НАК «Нафтогаз України» готова врегулювати новий спір з «Газпромом» що стосується транзитного тарифу.

Про це написав комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко на сторінці в Facebook, прокоментувавши слова президента РФ Володимира Путіна про готовність зберегти транзит газу через Україну, якщо буде врегульовано спір з «Газпромом» в Стокгольмському арбітражі.

Як пояснив Вітренко, спору між компаніями за договором на транзит і за контрактом на поставку газу вже були врегульовані в Стокгольмському арбітражі.

«Проблеми «тільки» в тому, що «Газпром» не виконує рішення арбітражу - не постачає газ в Україну за цінами, які визначив арбітраж, і не платить нам 2,6 млрд доларів компенсації, яку визначив арбітраж», - зазначив він.

Вітренко додав, що в «Нафтогазі» готові врегулювати новий спір з «Газпромом», що стосується транзитного тарифу, по якому НАК звернувся до Стокгольмського арбітражу.

Комерційний директор компанії відзначив, що українська сторона через суд вимагає від російського «Газпрому» 12 млрд доларів.

«І ми впевнені, що у нас сильна юридична позиція - контракт прямо передбачає наше право переглядати транзитний тариф», - заявив Вітренко.

Додав, що якщо цей спір про тариф на транзит буде вирішуватися в Стокгольмі, то шанси завершити процес до кінця 2019 року «практично нереальні». У кращому випадку, результат буде відомий до кінця 2020 року.

«Чи готові «Газпром» і Німеччина зупинити будівництво «Північного потоку-2» до закінчення нового арбітражу?», - поставив риторичне запитання Вітренко.

Як відомо, в Гельсінкі відбулася спільна прес-конференція президентів США та Росії Дональда Трампа та Володимира Путіна. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: