У найкращих традиціях пропаганди: Кремль створює дитяче політичне ЗМІ

У найкращих традиціях пропаганди: Кремль створює дитяче політичне ЗМІ

Створення «правильних» новин для дітей і підлітків оплатять за рахунок державного бюджету РФ

У Росії за рахунок коштів з федерального бюджету планується створити спеціалізоване ЗМІ для дітей. Створюватимуть його на базі агентства ТАСС, на що в 2018 – 2020 рр. будуть виділяти по 70 млн рублів щорічно.

У проекті бюджету РФ сказано, що субсидії будуть спрямовані на «фінансове забезпечення створення та організаційно-технічне супроводження спеціалізованого каналу суспільно-політичної спрямованості, орієнтованої на дітей віком 8-16 років».

Як повідомив представник ТАСС Дмитро Перцев, проект буде запущений в 2018 році, він буде реалізований у «координації» з Міносвіти РФ, пише РБК.

Під створенням «спеціалізованого каналу суспільно-політичної спрямованості» мається на увазі «дитяча [інформаційна] стрічка», пояснив Перцев. Для цього буде створена спеціальна дитяча редакція. Її завдання — збір найбільш цікавих і важливих російських та світових новин для школярів», — зазначив він. Для нового проекту планується створення технологічної платформи.

РБК зазначає, що російська влада почала приділяти велику увагу роботі з молоддю після мітингів 26 березня, організованих опозиціонером Олексієм Навальним. На акції протесту тоді вийшла значна кількість молоді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: