У Німеччині назвали нові санкції США проти РФ порушенням міжнародного права

У Німеччині назвали нові санкції США проти РФ порушенням міжнародного права

У Німеччині заявили, що не хочуть торгової війни з РФ

Міністр економіки Німеччини Бригіта Ципріс назвала законопроект США щодо санкцій проти Росії порушенням міжнародного права. Про це повідомляє Berliner Morgenpost.

«Ми вважаємо це порушенням міжнародного права. Америка не може штрафувати німецькі підприємства за те, що вони здійснюють економічну діяльність в іншій країні», - сказала вона.

«Звісно, ми не хочемо торгової війни. Тому ми постійно повторюємо, що США мають триматися спільної лінії у питанні санкцій», - додала Ципріс.

За її словами, Європа готова ввести контрзаходи у короткий строк.

Раніше в МЗС Франції заявили, що нові санкції США проти Ірану, Росії та Північної Кореї можуть порушувати міжнародне право через їх екстериторіальне охоплення.

Нагадаємо, у ніч проти 28 липня Сенат США майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії, Ірану та КНДР.

Раніше палата представників США 25 липня проголосувала за нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР, проект яких був узгоджений у липні. Законопроектом, зокрема, пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу.

Також, проект передбачає додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема, у сфері будівництва Росією трубопроводів.

Президент США Дональд Трамп збирається підписати законопроект про посилення санкцій щодо Росії, Ірану і КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: