Палата представників Конгресу США схвалила нові санкції проти Росії

Палата представників Конгресу США схвалила нові санкції проти Росії
Палата представників американського Конгресу

Тепер документ щодо санкцій направлять у Сенат

Палата представників Конгресу США ухвалила новий пакет санкцій проти Росії, Ірану і КНДР.

Про це повідомляє Reuters.

Нові санкції підтримали 419 членів палати, проти виступили троє.

Тепер документ направлять у Сенат, далі його має підписати президент США Дональд Трамп.

Лідери Сенату наразі не повідомили, коли розглянуть законопроект, а в Білому домі заявиили, що президент ще не вирішив чи підпише його.

На початку тижня стало відомо, що президент США Дональд Трамп має намір продовжити санкції проти Росії, однак ще не визначився щодо нових.

Раніше на сайті Конгресу США було оприлюднено узгоджений обома палатами текст законопроекту щодо санкцій проти Росії та Ірану.

Як повідомляв «Главком», прийнятий законопроект передбачає закріплення на законодавчому рівні санкцій, введених на підставі указів екс-президента США Барака Обами в зв'язку з конфліктом на сході України і приєднанням Криму до Росії.

Документ передбачає скорочення максимального терміну ринкового фінансування банків Росії, які перебувають під діями санкцій, до 14 днів. Максимальний термін фінансування російських нафтогазових компаній скорочено до 30 днів.

Крім того, законопроект дає можливість президенту США вводити санкції проти тих, хто буде інвестувати в будівництво російських експортних трубопроводів понад 5 млн доларів за рік або 1 млн доларів одноразово, а також проти тих, хто має намір надати російським проектам послуги, технології або інформаційну підтримку.

Також США продовжать перешкоджати будівництву газопроводу «Північний потік-2», а пріоритетом експорту американських енергоресурсів в законопроекті названі країни Європи.

Декілька днів тому голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав європейських парламентаріїв обговорити можливу відповідь Євросоюзу на ухвалення США нових санкцій відносно РФ, які можуть зачепити інтереси ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: