У Німеччині поскаржились на зловживання Меркель. Прокуратура почала перевірку

У Німеччині поскаржились на зловживання Меркель. Прокуратура почала перевірку

Позивач вважає, що Меркель і її партія оплачують за заниженими розцінками перельоти на повітряних суднах Бундесверу

В прокуратуру Берліна надійшла скарга на партію «Християнсько-демократичний союз Німеччини» та її лідера Ангелу Меркель. Про це повідомляє Der Spiegel.

Позивач заявив, що канцлерка не доплачує за перельоти на повітряних суднах військових і поліції, які вона здійснює в ході виборчої кампанії.

Прокуратурою Берліна розпочата перевірка скарги на партію ХДС і її лідера Меркель. За інформацією видання, скаргу подав адвокат, прізвище якого не називається. Повідомляється, що юрист вважає, що Меркель і її партія оплачують за заниженими розцінками перельоти на повітряних суднах Бундесверу і поліції, які вони використовують в ході передвиборчої кампанії.

Тим не менш відомо, що запит в Бундесвер спрямовувала партія «Зелених». Її представники закликали своїх політичних супротивників - ХДС і особисто Меркель - добровільно сплатити різницю і компенсувати вартість перельотів. Однак у ХДС на це відповіли, що діють у відповідності з правилами.

За даними військового відомства, Меркель 50 раз скористалася військовими повітряними суднами для перельотів в ході виборчої кампанії, однак партія сплатила на момент тільки 14 рейсів.

Відмічено, що в середньому за кожен переліт канцлера супроводжуючих її осіб (не рахуючи агентів безпеки, які літають безкоштовно) ХДС заплатила 1500 євро. Видання стверджує, що Меркель оплачує польоти за розцінками бізнескласу компанії Lufthansa, виходить близько 500 євро з людини за один рейс. Однак фактична вартість години польоту на вертольоті Cougar становить 18 тис євро і понад 30 тис євро літаком Bombardier Global 5000, вважає видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: