У Німеччині сьогодні вирішується доля можливої правлячої коаліції

У Німеччині сьогодні вирішується доля можливої правлячої коаліції

Зранку переговори будуть проводитися в малих групах, а ввечері почнуться переговори в розширеному форматі

Напередодні переговорів в четвер представники можливої коаліції в ФРН заявили про те, що вони не готові до компромісів будь-якою ціною. Така заява була зроблена на фоні того, що Ангела Меркель визначила 16 листопада як кінцеву дату завершення першого етапу по формуванню коаліційного уряду. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Так представник ХСС Йоахім Герман сказав, що не знає чи вдасться всім трьом партіям вирішити всі протиріччя по низці питань внутрішньої і зовнішньої політики. Мова йде перш за все про питання політики щодо зміни клімату, фінансів і міграційних питань. Так само представник ХДС Єнс Шпан заявив про те, що коаліції будь-якою ціною не буде.

Планується, що перед початком переговорів в широкому форматі ввечері 16 листопада, в першій половині дня будуть працювати малі групи, які будуть займатися окремими питаннями. Саме ж майбутнє засідання в розширеному форматі німецькі ЗМІ вже встигли охрестити як «ніч довгих ножів».

Видання Bild вже встигло написати, що можливий провал переговорів щодо створення коаліційного уряду між ХДС/ХСС, Вільною демократичною партією і Союзом 90/Зелені буде перш за все провалом Ангели Меркель. Канцлер ФРН у випадку провалу спроб сформувати дієву коаліцію стоїть перед можливістю нових виборів до Бундестагу, які за оцінками мають лише посилити позиції праворадикальної «Альтернативи для Німеччини» (AfD).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: