У Німеччині відновлено переговори щодо формування коаліції

У Німеччині відновлено переговори щодо формування коаліції

Сьогодні партії майбутньої правлячої коаліції говоритимуть про менш суперечливі питання – проблематика біженців і зміни клімату залишена на пізніше

В понеділок, 30 жовтня, представники політсил ХДС/ХСС, Союз 90/Зелені і Вільна демократична партія відновили переговори щодо формування коаліції.

Це стало наслідком зустрічі між керівниками цих партій, яке провела особисто Ангела Меркель, напередодні в неділю. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За словами очільника ХСС Хорста Зіхофера, дана зустріч дала можливість «змінити атмосферу» переговорів на фоні того, що минулого тижня дискусії щодо створення нової правлячої коаліції зайшли в глухий кут через суперечки з питань міграції і протидії змінам клімату. Окрім того очільник баварської партії заявив про те, що для створення стабільного уряду сторони повинні мати конкретний план дій на майбутнє. При цьому, як висловився Зіхофер, сторони повинні уникати гучних публічних коментарів, хоча і повинні з іншого боку вести непублічні переговори щодо суперечливих питань. Одна із очільників Союзу 90/Зелені Катрін Герінг-Ескард заявила за результатами недільних переговорів, що треба іще побачити, чи цього тижня буде якийсь результат від консультацій на найвищому рівні.

Переговори, які відбуватимуться сьогодні, є першим із чотирьох раундів дискусій щодо формування уряду, які заплановані на даний тиждень. Головними предметами сьогоднішніх переговорів стануть менш суперечливі питання: освіта, питання трудового і пенсійного законодавства, питання, які пов’язані із цифровою сферою. Також три політичні сили мають розглянути питання, які стосуються внутрішньодержавної безпеки.

При цьому і на сьогодні не ясно, як ХДС/ХСС, Союз 90/Зелені і Вільна демократична партія планують подолати протиріччя щодо питання можливого запровадження щорічного ліміту на біженців і зменшення викидів парникових газів. ХДС, якщо орієнтуватися на заяву фракції в Бундестазі, намагатиметься переконати майбутніх членів коаліції діяти із розрахунку загальнонаціональних, а не партійних інтересів. За словами депутата Фолькера Каудера, три політичні сили мають показати німецькому народу свою здатність керувати країною і тим самим зменшити привабливість праворадикальної «Альтернативи для Німеччини» (AfD).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: