У Німеччині завели справу на керівництво Audi

У Німеччині завели справу на керівництво Audi

У рамках «дизельного скандалу» слідчі почали штрафні процедури проти кількох топ-менеджерів Audi

Прокуратура Мюнхена порушила адміністративну справу відносно деяких членів правління автоконцерну Audi, яких підозрюють у причетності до «дизельного скандалу». 

Про це повідомляє ділове видання Handelsblatt.

«У рамках «дизельного скандалу» слідчі почали штрафні процедури проти кількох топ-менеджерів Audi. Прокуратура Мюнхена підозрює керівників у порушенні обов'язків щодо нагляду», - йдеться в повідомленні.

За даними видання, правління компанії залишать четверо членів. 

У березні прокурори порушили кримінальну справу за підозрою в шахрайстві і незаконній рекламі Audi, також в рамках розслідування маніпуляцій з вихлопними газами в Європі і США. На початку липня прокуратура дала ордер на затримання колишнього провідного розробника двигуна Audi.

Звільнений Audi в лютому менеджер, як і раніше, утримується в СІЗО, його допитують кожного тижня в управлінні кримінальними справами. Американське правосуддя обвинувачує його в тому, що він дав вказівку співробітникам Audi розробляти програмне забезпечення і встановлювати його «з метою обману американських стандартів вихлопних тестів». Захисники підозрюваного заявили, що він не був особою, що ухвалює рішення.

Як відомо, топ-менеджер німецького автоконцерну Volkswagen Олівер Шмідт, який утримується в американському СІЗО з січня за обвинуваченням в дизельних махінаціях, має намір визнати провину, сподіваючись на поблажливість суду. В цілому йому загрожує тюремний термін до 169 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: