У Норвегії проходять масштабні військові навчання НАТО Trident Juncture (фото)

У Норвегії проходять масштабні військові навчання НАТО Trident Juncture (фото)
Фото: Flickr

У масштабних навчаннях беруть участь війська 29 країн-членів альянсу, а також Швеції та Фінляндії

У Норвегії вже майже тиждень тривають найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture 2018.

У масштабних навчаннях беруть участь війська 29 країн-членів альянсу, а також Швеції та Фінляндії. До Trident Juncture залучили 65 кораблів, 250 військових літаків та близько 10 тисяч одиниць техніки.

Близько 50 тисяч військових особового складу з держав-союзників НАТО і країн-партнерів перевіряють свою здатність діяти спільно, щоб захистити території та стримати потенційних супротивників.

«Це сильний прояв наших можливостей та нашої готовності працювати разом», - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком навчань.

Сьогодні Столтенберг прибув до Норвегії разом з послами 29 країн НАТО для спостереження за перебігом навчань.

Він підкреслив оборонний і прозорий характер Trident Juncture і зазначив, що всі члени ОБСЄ були запрошені направити спостерігачів. «НАТО і союзники поважають дух наших міжнародних зобов'язань», - заявив Столтенберг.

Зазначається, що Росія і Білорусь направили спостерігачів на навчання НАТО Trident Juncture 2018. Норвегія межує з Росією в Арктиці.

Раніше повідомлялося, що російські військово-морські сили планують випробувати ракети в міжнародних водах біля узбережжя Норвегії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: