У Нью-Йорку виставлять на продаж знаменитий хмарочос

У Нью-Йорку виставлять на продаж знаменитий хмарочос

Висота 77-поверхової будівлі - 320 метрів

Експерти вважають, що ціна Chrysler Building - 800 млн доларів

Власники хмарочоса Chrysler Building у Нью-Йорку планують його продати. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на голову правління компанії NYC Capital Markets Group Дарсі Стейком.

Зараз хмарочос у стилі арт-деко, збудований у 1930 році, на 90% належить державному фонду Абу-Дабі - Abu Dhabi Investment Council. Іншими 10% володіє нью-йоркський девелопер Tishman Speyer Properties. Для продажу будівлі, яка є одним із символів Нью-Йорка і Манхеттена, вони найняли компанії CBRE Group. 

Зараз на ринку гадають, хто і за скільки зможе купити знаменитий хмарочос. Експерти, опитані The Wall Street Journal, вважають, що ціна Chrysler Building - 800 млн доларів, які інвестиційний фонд Абу-Дабі заплатив за 90% частку в будівлі у 2008 році - до падіння цін на нерухомість.

90-літня будівля в східній частині Манхеттена конкурує за орендарів із ультрасучасними офісними вежами, якими буквально усіяний центр Нью-Йорка. Крім того, її все важче і дорожче ремонтувати і обслуговувати. До того ж, земля під нею належить школі Cooper Union, і в 2018 році оренда подорожчала до 32,5 млн доларів на рік. 

Хмарочос Chrysler Building був побудований на замовлення автомобільної корпорації Chrysler в 1930 році і до 1953 року залишався його штаб-квартирою. Висота 77-поверхової будівлі - 320 метрів. Впродовж 11 місяців - до побудови 380-метрового Емпайр-стейт-білдінг у 1931 році - Chrysler Building залишався найвищою будівлею в світі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: