У Пекінському університеті переслідують учасників студентського об’єднання

У Пекінському університеті переслідують учасників студентського об’єднання
Поліція Китаю у 2018 році провела низку арештів серед лідерів спілок студентів-марксистів

Уряд КНР бореться із спілками студентів-марксистів

Китайська поліція заарештувала очільника Марксистської спілки Пекінського університету Чу Жаншуана напередодні 125-ї річниці із дня народження Мао Цзедуна. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Студента протримали під арештом понад добу і лише після цього відпустили, як розповіли його знайомі. Керівництво Пекінського університету при цьому повідомило про те, що Чу Жаншуана вже більше не буде очолювати дане об’єднання студентів, а в самій групі проведуть реорганізацію.

За словами представників столичного китайського університету Марксистська спілка порушила обіцянки, які були дані під час її створення. До цього дане об’єднання піддавалося переслідуванням із боку поліції університету, а саму спілку студентів намагалися представити як частину змови проти існуючого режиму. 

Влада КНР почала переслідувати учасників спілок марксистів серед студентів. В останні роки молоді люди почали активно апелювати до комуністичної доктрини, в тому числі вчення Мао Цзедуна, у питаннях рівності і економічної справедливості. Учасники спілок студентів-марксистів співпрацювали із лідерами робітничого руху в КНР у питанні створення профспілок. Як наслідок, китайський уряд протягом 2018 року провів низку арешті серед лідерів таких спілок студентів-марксистів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: