У Південній Африці леви з'їли браконьєрів

У Південній Африці леви з'їли браконьєрів

Бракон’єри-невдахи полювали на носорогів

У Південно-Африканській республіці рейнджери знайшли рештки щонайменше двох імовірних браконьєрів, яких вбили та з'їли леви.

Про це повідомляє ВВС.

Людські рештки виявили у левовій резервації Сібуйя неподалік міста Кентон-он-Сі на південному сході країни. Судячи зі знайдених потужної рушниці з глушником, довгої сокири та кусачок, леви з'їли мисливців на носорогів, які планували вполювати цих тварин і відрубати їхні роги.

Власник резервації Сібуйя Нік Фокс припустив, що браконьєри проникли на територію у неділю вночі чи у понеділок зранку.

«Вони заблукали й натрапили на прайд левів - там великий прайд, тож у них не було багато часу», - розповів він агенції AFP.

Фокс зазначив, що вбитих могло бути більше двох.

«Ми не впевнені, скільки їх було - від них мало що залишилося», - уточнив власник резервації.

Щоб дістатися до самих решток людей, рейнджерам довелося приспати кількох левів. Поліція патрулює місцевість на випадок, якщо комусь із браконьєрів вдалося вижити.

Упродовж останніх років у Африці спостерігається зростання випадків браконьєрства - зловмисники полюють на роги носорогів через значний попит на цей матеріал в Азії. У Китаї, В'єтнамі та інших азійських країнах вірять, що ці роги є афродизіаками. Лише за цей рік у Східно-Капській провінції, де розташована резервація Сібуйя, браконьєри вбили 9 носорогів. Упродовж десятиліття у ПАР знищили понад 7 тис. цих тварин.

Це не перша смерть браконьєрів від левів. У лютому рештки тіла людини знайшли у парку сафарі біля містечка Хоедспруіт у провінції Лімпопо.

«Схоже, жертва займалася браконьєрством у парку сафарі, коли на неї напали та вбили леви. Вони з'їли її тіло, майже все, залишили лише голову та деякі рештки», - розповів прес-секретар поліції Лімпопо Моаше Нгуепе.

У провінції Лімпопо великих масштабів набуло незаконне полювання на левів. Частинки тіла великих кішок іноді використовують у традиційній медицині не лише в Африці, а й за її межами. Організація захисту прав тварин The Born Free Foundation стверджує, що кістки та інші частини тіла левів набули великої популярності у Південно-Східній Азії, де їх іноді використовують як замінник кісток тигрів. У січні 2017 року у Лімпопо виявили трьох отруєних левів з відрізаними лапами та головами.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: