У Польщі викликали поліцію через привітання «Слава Україні!»

У Польщі викликали поліцію через привітання «Слава Україні!»

Олександр Пирожик

Один з поляків, які були присутні на заході, порахував використання привітання героїзацією Степана Бандери

Через вітання «Слава Україні! Героям Слава!», яке прозвучала під час поминальних заходів у селі Сагринь, що в Польщі, викликали поліцію. Про це повідомляє люблінська газета Dzennik Wschodni.

Як повідомляється, у суботу, 10 березня, офіційна українська делегація у складі посла України в Польщі Андрія Дещиці, заступника голови МЗС України Василя Боднара, а також представників місцевої влади Львівської та Волинської областей, прибула в село Сагринь, щоб вшанувати пам'ять українців, убитих у 1944 році Армією Крайовою.

Як повідомляється, заступник голови облради Волинської області Олександр Пирожик, завершуючи свою промову, промовив традиційне вітання «Слава Україні. Героям Слава». Саме видання називає привітання «бандерівським».

Один з поляків, які були присутні на заході, порахував використання привітання героїзацією Степана Бандери, і, отже, порушенням закону про інститут національної пам'яті. Він викликав на цвинтар, де проходив захід, поліцію.

Поліцейські взяли у Пирожика паспортні дані і поїхали. На даний момент прокуратура Гребешова встановлює, чи було використання привітання під час меморіальних заходів порушенням закону, чи ні.

 В березні 2018 року виповнюється 74 роки з часу акцій Армії Крайової та батальйонів Хлопських проти українського населення в Томашевському і Грубешівському повітах Польщі. 10 березня 1944 року в селі Сагринь загинуло 606 українців, в їх числі 151 дитина.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: