У Польщі закликали президента залишити Яна Пєкла послом в Україні

У Польщі закликали президента залишити Яна Пєкла послом в Україні

Каденція посла Яна Пєкло добігає кінця 31 січня 2019 року

Автори звернення вважають, що Пєкло - це саме той дипломат, який у може зміцнити довіру між двома країнами

Група польських експертів, підприємців, журналістів, активістів та діячів польських організацій в Україні звернулися до президента Польщі Анджея Дуди з проханням залишити на посаді посла Польщі в Україні Яна Пєкла.

Про це повідомляє Польське радіо.

Автори звернення вважають, що Пєкло - це саме той дипломат, який у важкий для час України агресії з боку Росії та непростих дискусій навколо польсько-української історії може зміцнити довіру між двома країнами.

«Ми вважаємо, що в діяльності, пов’язаній з підтримкою України в дипломатичній сфері, як і в справі двосторонніх відносин в історичному вимірі та в поточній політиці, важливе значення має будування довіри. Саме тому Польщу в Україні має представляти нинішній посол Ян Пєкло», - написали автори звернення до голови польської держави.

Звернення до президента Польщі підписали, зокрема, експерт у східних справах Боґуміла Бердиховська, професор Оля Гнатюк з Інституту слов’янознавства Польської академії наук, професор Гданського університету Ігор Галаґіда, журналіст, директор телеканалу «Бєлсат», Аґнєшка Ромашевська, голова Міжнародної асоціації польських підприємців в Україні Пьотр Цярковський, Марія Пшеломєць з телеканалу TVP, президент Федерації польських організацій в Україні Емілія Хмельова та інші.

Нагадаємо, 19 грудня стало відомо про відкликання посла Польщі в Україні Яна Пєкла – каденція посла добігає кінця 31 січня 2019 року.

«Існували різні причини, будь ласка, пам'ятайте, що це була заява, подана мені міністром закордонних справ, тому моє рішення у цьому питанні було відповіддю на певний запит, повідомлений міністром закордонних справ», - сказав президент.

Згодом президент Анджей Дуда заявив, що міністр закордонних справ Польщі запропонував кандидатуру свого заступника Бартоша Ціхоцького на посаду посла Польщі в Україні, зокрема, з огляду на «гарячий час» президентської кампанії в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: